Binnenkort bij Broca Media: Sudderen met…..

Pas geleden zijn er opnames gemaakt voor een nieuw programma van Broca Media. In dat programma wordt er gekookt met bekende Purmerenders.

René Verhoogt, oprichter van de Stichting SoGoed en initiatiefnemer van een nieuwe politieke beweging Gewoon Lokaal was één van de drie gasten.

Foto: Broca Media

In enkele ogenblikken werd de keuken omgetoverd tot een heuse televisie studie en kon het koken al snel beginnen. Voor het gerecht heeft René gekozen voor het maken van een Couscousschotel met kip.

Tijdens het koken komen allerlei onderwerpen aan bod. En Cees Baerts van Broca Media deed gezellig mee met alle voorbereidingen. Onder het snijden van de groente en het voorbereiden van de overige ingrediënten stelde Cees allerlei uiteenlopende vragen aan René.

Tijdens het koken werd onder andere gesproken over het project van de Buurtkastjes. Wat is de doelstelling en hoe is dat project eigenlijk begonnen? Waarom is René dat project begonnen, hoeveel Buurtkastjes staan er op dit moment in Nederland en wat is de ambitie van de stichting?

Foto: Broca Media

Na bijna vijf jaar actief te zijn geweest in de gemeente politiek kon het niet uitblijven dat de politiek aan de orde kwam. René vertelde over Gewoon Lokaal, een initiatief om tot een nieuwe lokale politieke beweging in Purmerend.

Een leuke en gezellig middag werd afgesloten met het samen genieten van de heerlijke couscousschotel.

Binnenkort te zien bij Broca Media! Zodra bekend is wanneer de uitzending is te zien dan zullen we die melden en uiteraard delen in de bekende sociale media kanalen.

1e SoGoed Informatiemarkt een succes!

Vandaag vond de eerste SoGoed Informatiemarkt plaats in het overdekte winkelcentrum Makado in Purmerend. Door de zomerse temperaturen viel het aantal bezoekers aan de Informatiemarkt wat tegen.

​Toch kwamen er regelmatig mensen bij de diverse kramen een kijkje nemen. Onder het motto ‘Meer met Minder’ presenteerden diverse maatschappelijke organisaties zich op de Informatiemarkt.


Foto: Piet Jonker. 

De volgende organisaties waren vandaag aanwezig:

Stichting Present

Schuldhulpmaatje

BimBam

Hobbygroep van Buurtpunt De Gors

Guanokalong-Shop

Actief Talent Purmerend

Stichting ReR (Roze en de Regenboog) 

Voedselbank

Kinderdag 2017 Purmerend

Clup Welzijn

Stichting SoGoed


Tussen de bedrijven door liepen de vertegenwoordigers van de verschillende organisaties ook even bij elkaar langs. Om het info materiaal te bekijken en met elkaar in gesprek te gaan. Dit alles is een ontspannen en gezellige sfeer.

We kijken terug op een geslaagd evenement. Dank aan de aanwezige organisaties en aan iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de realisatie van deze dag.


Direct na afloop zijn er al plannen gemaakt voor een 2e SoGoed Informatiemarkt in het najaar van 2017. Zodra er meer informatie beschikbaar is komt dat op de website te staan.

Actie Vergeten Kerstpakket is afgelopen.


De actie van het Vergeten Kerstpakket is afgelopen. Doneren van kerstpakketten of delen van kerstpakketten is niet meer mogelijk.

We hebben veel reacties gehad van particulieren en bedrijven. Echt super, hartverwarmend en bijzonder!

Tot nu toe hebben we aan 19 gezinnen een pakket uitgereikt.

Wij bedanken iedereen die op welke wijze dan ook aan deze actie heeft meegedaan.

In de komende dagen zullen wij nog pakketten geven aan mensen die het goed kunnen gebruiken. We hebben daarvoor ook een oproep gezet in de Facebookgroep Samen Sterk Purmerend.

Meer informatie over Samen Sterk Purmerend vindt u op deze website SamenSterkPurmerend

Lieve sponsoren: ontzettend bedankt!

Opening van de 1e Little Free Pantry

Op donderdag 5 januari 2017 is het zo ver. Dan opent de stichting Sogoed de eerste Little Free Pantry in Purmerend. In de ochtend zijn wij rond 10.30 uur te gast in een uitzending van PurPlus Magazine van RTV Purmerend. In de uitzending vertellen wij over het dit nieuwe initiatief. Later op die dag wordt de eerste Kleine Voorraadkast geopend. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Nu al meer lezen over het iniatief? Kijk dan eens op deze link: De Little Free Pantry

1e Little Free Pantry bijna klaar!

Ik ben net bij Actief Talent in Purmerend gaan kijken hoe het bouwen van de eerste Little Free Pantry (het gratis voorraadkastje) gaat. Het gaat prima. Het deurtje met plexiglas is inmiddels gemonteerd. De planning is dat het kastje vandaag nog een lik verf krijgt. Woensdag vindt dan de bijwerking plaats. Zoals het er nu uitziet is het kastje aanstaande donderdag helemaal klaar.

Benieuwd naar het voorraadkastje? Hier een paar foto’s die ik vanmorgen bij Actief Talent heb gemaakt.

Sinds kort is er voor de Little Free Pantry ook een aparte Facebookpagina. Leuk als je daar eens komt kijken! Hier is de

link: LittleFreePantryFacebook

Wij willen zo veel als mogelijk mensen op de hoogte brengen van dit project. Het helpt mee als jullie de Facebookpagina willen Liken en Delen. En je mag uiteraard al jouw vrienden uitnodigen om onze Facebookpagina te Liken en ook te delen.

Dank jullie wel!