Informatiemarkt “Meer met minder!”

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert de stichting SoGoed een informatiemarkt. De informatiemarkt is in het overdekte winkelcentrum Makado in de Wheermolen. De aanvang is om 10.00 uur en de markt sluit om 17.00 uur.

Het evenement heet: “Meer met minder!”

Het doel van het SoGoed evenement is om mensen en maatschappelijke organisaties elkaar te laten ontmoeten.

De informatiemarkt is voor iedereen. Voor mensen die op zoek zijn naar informatie, voor mensen die vragen hebben aan een specifieke organisatie en voor mensen die ervaringen willen delen.

De informatiemarkt biedt een prima gelegenheid om verschillende organisaties eens op één plek te ontmoeten. Voor entertainment voor jong en oud wordt gezorgd.

Diverse organisaties zijn uitgenodigd. Deelnemers aan de informatiemarkt zijn bijvoorbeeld:

Weggeefwinkel De Saamhorigheid, Sint Actie, Stichting Present, Schuldhulpmaatje, BimBam, Caritas, de Gemeente Purmerend, Hobbygroep van Buurtpunt De Gors en de Stichting SoGoed.

Wil je het evenement bekijken op onze facebook pagina? Klik dan hier: Meer met minder evenement 27 mei 2017

Locatie zoeken

De zoektocht naar een geschikte locatie in Purmerend voor het vestigen van de sociale supermarkt is begonnen. 


Na een oproep op Facebook en Twitter zijn veel tips binnen gekomen. In de komende periode gaan we met de tips en de contacten die zijn gemaakt (ondere andere met een makelaar) aan de slag. 

Voor de vestiging van de winkel zoeken we een ruimte van ongeveer 300 m2. Bijvoorbeeld in het centrum of op één van de winkelcentra. 

Omdat SoGoed volledig afhankelijk is van giften hopen we de bereidwillige medewerking van een makelaar of een vastgoedondernemer. 


Kent u iemand of heeft u een pand of een tip neemt u dan alstublieft contact met ons op via telefoonnummer 06-28753956. 

Nederlanders verspillen jaarlijks 2,5 miljard euro aan voedsel

De totale hoeveelheid voedselverspilling in Nederland ligt tussen 1,7 en 2,6 miljard kilo. Consumenten zijn de grootste verspillers en verantwoordelijk voor 0,8 kilo hiervan. Nederlanders gooien per persoon 50 kilo voedsel per jaar weg.

Voedselverspilling

We gooien in Nederland 1 miljoen broden per dag weg! Dit zijn zo’n 28 miljoen boterhammen. Er van uitgaande dat mensen tussen de middag gemiddeld 4 sneetjes brood eten, zouden hiervan 7 miljoen mensen per dag kunnen lunchen. Dit staat gelijk aan de hele Randstad.

Klik hier voor het hele artikel:

http://www.nu.nl/advertorial/advertorial-sire-voedselverspilling/3987536/nederlanders-verspillen-jaarlijks-25-miljard-euro-voedsel.html

Naar de notaris.

Op dinsdag 9 augustus 2016 staat een afspraak gepland met notaris A.P. Bakker van notariskantoor Bakker in Oosthuizen. Tijdens die afspraak worden de laatste wijzigingen besproken in de ontwerpacte. Na deze bespreking zal de acte worden gepasseerd en is de stichting Sogoed definitief opgericht.

 

 

Ontwerpacte in concept klaar.

In samenwerking met notariskantoor A.P. Bakker in Oosthuizen is de ontwerpacte van oprichting van de stichting opgesteld. 

In deze acte (statuten) staat de doelstelling van de stichting beschreven. En op welke wijze de stichting haar doel probeert te verwezenlijken. 

In de week van maandag 8 augustus 2016 vindt over de concept statuten nader overleg plaats met de notaris.

Na afronden en akkoord van de ontwerpacte wordt een afspraak gemaakt met de notaris voor het passeren van de akte. Daarna is de oprichting van de stichting SoGoed een feit. 

Stichting SoGoed in oprichting!


Binnenkort wordt de stichting SoGoed opgericht. De stichting is een particulier initiatief. 

Wat is het doel van de stichting?

Het doel van de stichting is het opzetten en exploiteren van een sociale supermarkt om mensen te helpen die in armoede leven in de samenleving en verspilling van voedsel tegen te gaan.

Op dit moment worden in overleg met een notaris de ontwerp statuten opgesteld. Medio augustus 2016 is de stichting een feit. Dan starten de verdere voorbereidingen.

Wilt u informatie over dit initiatief?

Neem dan contact op met de oprichter van de stichting: René J. Verhoogt via telefoonnummer 06 – 28 75 39 56.